Autor |
Wiadomość |
samSiedlce |
Wysłany: Czw 23:19, 13 Mar 2008 Temat postu: |
|
A kto powiedział, że nikt?
Ja uwielbiam tatara... z żółteczkiem... mmmm... |
|
|
kufa |
Wysłany: Czw 22:56, 13 Mar 2008 Temat postu: |
|
Kiufa, nikt nie je tatara?
Tylko przeżuwacze? |
|
|
samSiedlce |
Wysłany: Śro 19:22, 12 Mar 2008 Temat postu: |
|
Szanowny(-a) Anonimie(-ko), proponuję podrzucić jakiś pomysł w dziale "Tematy z dupy" - "Jak zabić nudę?", gdyż mi na obecny stan rzeczy nie przychodzi nic do głowy. |
|
|
Gość |
Wysłany: Śro 18:54, 12 Mar 2008 Temat postu: |
|
Sam
Trochę nudno tutaj,
zrób co
...................
"Prawdziwy krytyk cnoty się nie boi" (ja) |
|
|
samSiedlce |
Wysłany: Śro 18:24, 12 Mar 2008 Temat postu: Re: tatar |
|
kufa napisał: | samSiedlce napisał: | Jakiego ozorka, skoro mowa o tatarze? |
własnego | No tak, logiczne. Komuś obcemu nie ruszę. |
|
|
kufa |
Wysłany: Wto 21:08, 11 Mar 2008 Temat postu: Re: tatar |
|
samSiedlce napisał: | Jakiego ozorka, skoro mowa o tatarze? |
własnego |
|
|
samSiedlce |
Wysłany: Wto 20:00, 11 Mar 2008 Temat postu: Re: tatar |
|
Jakiego ozorka, skoro mowa o tatarze? |
|
|
Gość |
Wysłany: Wto 2:31, 11 Mar 2008 Temat postu: Re: tatar |
|
[quote="samSiedlce"] kufa napisał: |
Hmmm... Czemu nie mlaskać? |
Żeby z rozpędu nie zjeść sobie ozorka. |
|
|
samSiedlce |
Wysłany: Nie 14:51, 17 Lut 2008 Temat postu: Re: tatar |
|
kufa napisał: | Tatar
Mielona polędwica wołowa - surowa, oliwa z oliwek, żółtko, mnóstwo miażdżonego czosnku, sól, pieprz, maggi. Wymieszać i starać się nie mlaskać.
Można dodać, jak ktoś lubi: cebulę, sardynkę w oliwie, ogórek kiszony, lub konserwowy, ocet, paprykę, oregano i inne zielska.
Jedni to lubią innym na sam widok się cofa, od czego to zależy?
Jest teoria że w różnych grupach krwi są różne lektyny aglutynujące i one określają "smaki" człowieka i trawienie organizmu.
Zgodnie z tą teorią grupa krwi B (AB) lubi tatara, grupa zero też, - w mniejszym stopniu, natomiast grupie krwi A tatar może zaszkodzić. | Hmmm... Czemu nie mlaskać? |
|
|
kufa |
Wysłany: Nie 2:19, 17 Lut 2008 Temat postu: |
|
Hmm
Ja mam grupę krwi B, jestem mięsożerca.
Tatara jadam od małego dziecka, pamiętam, że rodzicom podbierałem, czosnek gryzę co wieczór, jak nigdzie nie wychodzę, coby nie cuchnąć.
To co napisałem wcześniej to nie jest pewnik, nie przejmuj się, znam kilka osób z grupą A (Rh nie ma znaczenia), które jedzą tatara.
W ogóle te grupy to ostatnio mój konik.
Zastanawia mnie dlaczego nigdy nie choruję i wydaje mi się, że dlatego, że odpowiednio jem - golonko, chrzan i pół kromki chleba. |
|
|
elizz |
Wysłany: Nie 2:05, 17 Lut 2008 Temat postu: |
|
kurcze a od dawno jadasz surowe mięso? bo chetnie bym sprobowala ale jakoś sie boje...
ja jestem AAAAAAAAAAA a buu |
|
|
kufa |
Wysłany: Nie 1:43, 17 Lut 2008 Temat postu: tatar |
|
Tatar
Mielona polędwica wołowa - surowa, oliwa z oliwek, żółtko, mnóstwo miażdżonego czosnku, sól, pieprz, maggi. Wymieszać i starać się nie mlaskać.
Można dodać, jak ktoś lubi: cebulę, sardynkę w oliwie, ogórek kiszony, lub konserwowy, ocet, paprykę, oregano i inne zielska.
Jedni to lubią innym na sam widok się cofa, od czego to zależy?
Jest teoria że w różnych grupach krwi są różne lektyny aglutynujące i one określają "smaki" człowieka i trawienie organizmu.
Zgodnie z tą teorią grupa krwi B (AB) lubi tatara, grupa zero też, - w mniejszym stopniu, natomiast grupie krwi A tatar może zaszkodzić. |
|
|