Autor |
Wiadomość |
jaja |
Wysłany: Pon 0:49, 31 Mar 2008 Temat postu: |
|
jajecznica na naście sposobów
- z cebulą i czosnkiem
- z pieczarkami
- papryką
- szpinakiem
- móżdżkiem
- liśćmi pokrzywy młodej
- mniszkiem
- selerem
- dobrą wędliną
- podgardlem
- reszty grzechów nie pamiętam |
|
|
samSiedlce |
Wysłany: Czw 22:33, 13 Mar 2008 Temat postu: |
|
Hmmm...
Moje autorskie?
-gratisy z bananami - banan w cieście omlecianym; nazwa wzięła się stąd, że pierwszą sztukę zrobiłem przy okazji robienia omletów i podałem mojej babeczce jako gratis |
|
|
jaja |
Wysłany: Śro 22:03, 12 Mar 2008 Temat postu: |
|
Jaja
rozbełtać.
Moczyć w tym kromki suchego chleba i na tłuszcz.
Można wkładać do opiekacza.
Tanie i szybkie szamanko, smakuje jak omlet. |
|
|
samSiedlce |
Wysłany: Sob 9:48, 16 Lut 2008 Temat postu: Re: wasze autorskie danie |
|
Szakal napisał: | moje danie autorskie to omlet na slodko:
- 3 jajka
- mleko
- maka | Domyślam się, że mleko i mąka po jednej sztuce |
|
|
abstynent |
Wysłany: Pią 21:34, 15 Lut 2008 Temat postu: |
|
Herbaty nie przypalę. |
|
|
ono |
Wysłany: Czw 14:39, 08 Mar 2007 Temat postu: |
|
hmmm jak robię omlety to tzw biszkoptowe: ubijam białka na pianę, ucieram żółtka z cukrem i dodaję łyżkę mąki na jajko, bez mleka. mniam. najlepsze z wiśniowymi konfiturami (jeszcze jak miałam zacięcie do robienia konfitur wiśniowych własnoręcznie, ale ostatnio mi się nie chce )
a z popisowych numerów... tylko wymienię, bo przepisów pod ręka nie mam:
- spagetti a la ONO (roboty w cholere, więc zazwyczaj cały gar sosu na 3 dni )
- gulasz z indyka z warzywami
- polędwiczki wieprzowe po hiszpańsku
to są rzeczy "dla gości" bo sama mięsa nie jem w zasadzie
- sernik na biszkopcie
- rogaliki drożdżowe (przepis jest na forum)
- makowiec
- placek alzacki
kurde, zgłodniałam |
|
|
Szakal |
Wysłany: Wto 22:54, 06 Mar 2007 Temat postu: wasze autorskie danie |
|
jakie jest wasze autorskie danie? o ile takowe macie
moje danie autorskie to omlet na slodko:
- 3 jajka
- mleko
- maka
to wszystko wymieszac na jednolita nie zagesta mase i wlac na patelnie, caly czas zgarniajac sciete ciasto z dna patelni na jej srodek, w ten sposob utworzy sie 'puszysty' omlet ktory odrwacamy/przerzucamy jednym ruchem reki na druga strone, dociskamy wszystkie miejsca zeby dobrze sie dopieklo i gotowe! najlepszy na tego omleta jest dzem wisniowy z kawalkami owocow niebo w gebie...
przepis prosty, wykonanie proste, szybko mozna przyrzadzic, a smak wysmienity |
|
|