forum dla ludzi, którzy maja coś do powiedzenia
- forum bez granic...
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
|
Autor |
Wiadomość |
Figo
śmierdzący chujownik z koziej dupy
Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2789
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 1:21, 19 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
A to dobre to przepis akurat dla mnie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Majk
Administrator
Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2188
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Opole
|
Wysłany: Czw 9:14, 19 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
ja ostatnio ugotowalem 10 jajek a i tak zadne nie wyszlo na miekko:]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Natalcia
ospermiony przez stado dzikich murzynów
Dołączył: 23 Maj 2006
Posty: 1580
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: z piekła rodem
|
Wysłany: Czw 12:47, 19 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
widocznie za długo gotowałeś
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
miodinka
konsumuje odchody trzmiela
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 479
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Pyskowice/Opole
|
Wysłany: Sob 20:48, 21 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
sałatka owocowa z ryzem - prosta, latwa i przyjemna, chyba kaloryczna, zreszta niewazne i sycąca;p
potrzebujemy pomarancze, mandarynki, banany, kiwi (w ilosci mniej wiecej po 2 sztuki, zalezy ile macie osob tym wyzywic;p), puszke ananasow (nie wylewac soczku z ananasow!) oraz torebke ryzu
ryz gotujemy, musimy go ostudzić, dopiero wtedy do miseczki z ryzem wrzucamy pokrojone na kostke owoce(chyba nie musze mowic, ze uprzednio umyte:> ), z tym ze banany kroimy i dokladamy tuz przed samym podaniem, zeby nie sczernialy :], wszystko mieszamy i mozemy dodac troche soku z ananasow, zeby ryz fajnie rozmiekl . po wymieszaniu mozna jesc;p;p
w lodowce nie przechowywac dluzej niz 2 dni
smacznego zyczy Miodinka ;p
ps. nie zebym sie chwalila, ale cala nasza familia zajada sie tym jedzonkiem;p
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Figo
śmierdzący chujownik z koziej dupy
Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2789
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 2:19, 22 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Sałatka z makaronem i tuńczykiem.....PYCHA
-- ok.1/2 op.zielonego / dla kontrastu / makaronu - świderki
-- puszka tuńczyka w oleju
-- 1 op. sera feta / z warzywami /
-- pomidor, ogórek, rzodkiewka pokrojone w kosteczkę
-- łyżka lub dwie jogurtu naturalnego
to chyba wszystko....proponuję być ostrożnym z przyprawami bo ser feta jest słony i w zasadzie oprócz odrobiny pieprzu niczego już nie potrzeba.
Czasu na przygotowanie potrzeba tyle ile gotuje się makaron.....
> SMACZNEGO <
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Natalcia
ospermiony przez stado dzikich murzynów
Dołączył: 23 Maj 2006
Posty: 1580
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: z piekła rodem
|
Wysłany: Nie 11:08, 22 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Figo napisał: | Sałatka z makaronem i tuńczykiem.....PYCHA
|
czasami robię faktycznie jest pyszna albo zamiast tuńczyka to dodaję szyneczkę, ogórek kiszony, paprykę, pieczarki, kukurydzę, majonez <mniam>
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Figo
śmierdzący chujownik z koziej dupy
Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2789
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 18:35, 27 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Naleśniki z farszem ze szpinaku - REWELACJA
- smazymy placki na naleśniki / proporcji nie pamiętam /
======================================
Na patelni z odrobiną oleju smażymy ok. 2 cebul pokrojonych w drobną kosteczkę, dodajemy do niej 2 ząbki wyciśniętego czosnku i 1 op. mrożonego szpinaku - podgrzewamy. Kiedy woda ze szpinaku odparuje dodajemy pokrojony w grubą kostkę żółty ser - wszystko mieszamy. Po ostygnięciu zawijamy w naleśniki. Można je polać sosem spagheti zrobionym z torebki.
SMACZNEGO
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
samSiedlce
twardo stawiający stolca kulfon
Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 1265
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Śro 17:13, 01 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Majk napisał: | ja ostatnio ugotowalem 10 jajek a i tak zadne nie wyszlo na miekko:] | za krótko gotowałeś i nie zdążyły zmięknąć
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
samSiedlce
twardo stawiający stolca kulfon
Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 1265
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Wto 12:23, 21 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Ludzie!!! Macie pomysł na cos z pieczarek, co nawet ja umiałbym zrobić? Bo leżą już kilka dni i zaraz zaczną chodzić, jak czegoś z nich nie zrobię
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Natalcia
ospermiony przez stado dzikich murzynów
Dołączył: 23 Maj 2006
Posty: 1580
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: z piekła rodem
|
Wysłany: Wto 13:43, 21 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
mozesz na szybko zrobic jajecznice <to chyba umiesz ;> >
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
bimbasek
spierdolilem z wiadra po skrobance
Dołączył: 22 Maj 2006
Posty: 2237
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 15:59, 21 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
sos pieczarkowy zrób
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
samSiedlce
twardo stawiający stolca kulfon
Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 1265
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Wto 17:41, 21 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Jajecznicę umiem, tylko pieczarki chyba najpierw trzeba podsmażyć, czy coś?
Jeśli chodzi o sos, to pewnie, że mogę zrobić Tylko nie wiem jak.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
elizz
mam usta namiętne jak brzeg nocnika
Dołączył: 04 Paź 2006
Posty: 1935
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: południe
|
Wysłany: Wto 19:33, 21 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
nie nie nie, zrob krem z pieczarek, tak na szybko ci powiem jak zrobic, obierasz pieczrki, kroisz w takie sobie plasterki, dusisz razem z jakimis przyprawami (no np. vegeta) na patelni tak zeby woda sie wytracila i potem niech ona wyparuje, na koniec duszenia dodajesz smietane 18% lub wiecej, tylko nie slodka, mieszasz, tylko tak to dodaj zeby sie nie sciela, i ten krem z pieszarek mozesz zjesc sam jesli ci sie nic nie chce robic, ale najlepszy jest do polania fileta z piersi kurczaka podsmazonej bez panierki, lub np. do ugotowanych ziemniaczkow
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
elizz
mam usta namiętne jak brzeg nocnika
Dołączył: 04 Paź 2006
Posty: 1935
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: południe
|
Wysłany: Pią 12:53, 24 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
mam ciekawy przepis na taką zupę 'nic', tzn taką gdzie nie trzeba mieć w domu wielu składników a smakuje naprawde dobrze i jest cholernie prosta do zrobienia,
otóż jest to ZUPA CZOSNKOWA
cóż, nie każdy lubi czosnek, ale jeśli ktoś już lubi, tak ja ja, i jesli jest np. przeziebiony to ta zupa jest rewelacyjna
składniki:
4 główki czosnku (tak, tak, caaaałe główki)
kilo ziemniaków
kostki rosołowe (kurczakowe)
śmietana
grzanki
blender do miksowania
co z tym robimy?
obieramy ziemniaki, kroimy na pół lub ćwiartki zeby sie szybko ugotowały, obieramy czosnek, do wody wrzucamy ząbki czosnku razem z ziemniakami, do gotującej sie wody wrzucamy kostki rosołowe (w zależności od tego czy lubimy słone czy nie, dajemy dwie, później zawsze mozemy doprawić), gotujemy aż ziemniaki będą miękkie, całość miksujemy blenderem aż powstanie zupokrem, próbujemy czy zupa ma jakikolwiek smak i w zaleznosci od gustu dodajemy jeszcze kostkę lub solimy czy co tam chcecie, na koniec zabielamy śmietaną i gotowe!
podajemy z grzankami
zupkę można dowolnie wzbogacać np. marchewką itp.
UWAGA: czasem czosnek moze byc mniej/bardziej ostry, na wszelki wypadek mozna ugotowac czosnek w osobnym garnuszku, gotowac go chwile, odlac wode do jakiegos naczynia, zalac czosnek ponownie zimna wodą, gotować i czosnek wraz z drugą wodą dodać do wody z ugotowanymi ziemniakami i zmiksowac, spróbować jak zupa smakuje, gdy jest mało czosnkowa - dodać pierwszej wody spod czosnku, robi sie tak dlatego, iz nie każdy lubi bardzo intensywny smak, moja mama np. ostatnio nie chciała jeść bo powiedziała że pali ją w gębie, mi zaś jak zwykle zupa bardzo smakowała
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
elizz
mam usta namiętne jak brzeg nocnika
Dołączył: 04 Paź 2006
Posty: 1935
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: południe
|
Wysłany: Pon 14:32, 04 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
właśnie robie risotto z szynką i pomidorami i kukurydzą, jak wyjdzie coś z tego to wstawie przepis, w każdym razie wygląda pysznie!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
|
|
|